Haber

Kadıköy Belediyesi Kendi Elektriğini Üretti, 2 Milyon TL Tasarruf Sağladı

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kadıköy Çevre Şenliği Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda başladı. Şenlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi çatısına kurduğumuz Güneş Enerji Santralimizle,   1,5 yılda yaklaşık 2 milyon lira tasarruf ettik. Şu anda nikah dairesi ile belediye binası arasındaki otopark  Üzerine kuracağımız güneş enerjisi santrali ile bu tasarrufu daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin en kapsamlı ve en büyük çevre festivali Kadıköy’de devam ediyor. Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda düzenlenen 6. Kadıköy Çevre Şenliği’ne her yıl olduğu gibi doğaseverler yoğun ilgi gösteriyor. “Urban Resilience: Work for Nature” temasıyla düzenlenen festivalde; Deprem ve iklim değişikliği kaynaklı doğal afetlerle mücadele konusunda atölye çalışmaları, paneller, söyleşiler, konserler, sinema gösterimleri ve tiyatrolar gibi birçok farklı etkinlik düzenleniyor. Çocuklar ve yetişkinler için onlarca renkli etkinliğe ev sahipliği yapan festivalin ikinci günü, Kadıköy Afet Gönüllüleri için düzenlenen sertifika töreniyle başladı. Temel afet gönüllüsü eğitimlerini tamamlayan 60 kişi sertifikalarını Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara, Odabaşı’nın elinden aldı.

“SU VE ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇALIŞMALARIMIZDA LİDERİZ”

Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Av. ‘Kadıköy’ü geleceğe hazırlıyoruz’ mottosuyla yola çıktıklarını vurgulayan Şerdil Dara Odabaşı, “Kadıköy Belediyesi olarak çevreyi koruma çalışmalarımız konusunda mütevazı olmayacağım. İklim değişikliğinin etkilerini en aza indirmek, ekolojik planlama ve mimari süreçler ve atıklar başta olmak üzere her türlü atığın diğer şekilde toplanması amacıyla su ve enerji verimliliği çalışmalarımızla ulusal ölçekte başkanlık yaptığımızı gururla belirtmek isterim. -serbest yaşam hareketi. Dünya çapında 8 binden fazla şehir ve kurumun iklim değişikliği stratejilerini paylaştığı platform olan CDP’nin 2022 araştırmasına katılan şehirler arasında A Listesi’ne giren ilk ve tek şehir olmanın gururunu yaşıyoruz.

KADIKÖY BELEDİYESİ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETEREK 2 MİLYON TL TASARRUF ETTİ

Kadıköy Belediyesi olarak çevreyi koruma ve afetlerle mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Odabaşı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin çatısına kurulan güneş santralinden elde edilen elektrik sayesinde 2 milyon lira tasarruf sağladıklarını anlattı. Odabaşı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin yanındaki otoparka güneş enerjisi panelleri kurmayı planladıklarını söyledi. Odabaşı, “Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi çatısına kurduğumuz Güneş Enerji Santralimizle,   1,5 yılda 266 megavat elektrik üreterek yaklaşık 2 milyon lira tasarruf sağladık. Evlendirme dairesi ile belediye binası arasında yapımı devam eden otopark,   Üzerine kuracağımız güneş enerjisi santrali ile bu tasarrufu daha da artırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda burası otopark olarak kullanılmaya devam edecek.”

YAĞMUR SUYU TOPLAMAYLA 1600 TON İÇME SUYU TASARRUFU

Geleceğin en kıymetli sorunlarından biri haline gelecek olan kuraklık ve susuzlukla mücadele konusunda da değerli çalışmalara imza attıklarını belirten Odabaşı, “Hizmet birimlerimizde gerçekleştirdiğimiz yağmur suyu toplama sistemi çalışmalarımızla, 2 yılda toplam bin altı yüz ton yağmur suyu kullanarak içme suyu tasarrufu sağladık.” Kadıköy Belediye Meclisi, 2021 yılında Kadıköy’de yapılacak binalara ‘yağmur suyu ve gri su toplama deposu’ yapılmasına karar verdi.

“AFETE HAZIRLIK KONUSUNDA LİDER BELEDİYEYİZ”

“İstanbul’da olası afetlere hazırlık amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarla birçok belediye ve kamu kurumuna öncülük ediyoruz” diyen Odabaşı, Kadıköy Belediyesi’nin afetlerle mücadelede yaptığı çalışmaları şu sözlerle anlattı:

“Türkiye’de bir ilk olan ve 2000 yılından beri hizmet veren Beton-Zemin Laboratuvarımızda Kadıköy Belediyesi olarak sağlıklı yapılar için gerekli tüm kontrolleri bizzat yapıyoruz. Kadıköy Belediyesi’nin 23 yıldır verdiği bu hizmet, maalesef 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden sonra tüm belediyelerin vazgeçilmezi oldu.

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 12 bin kişiye eğitim verildi; Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkımızda afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapmamız gerektiğini öğrenirken, komşularımızın ve özellikle öğrenci arkadaşlarımızın afetler konusunda bilinçlenmesini sağlıyoruz.

Arama Kurtarma Ekibimiz BAK ise, Arama Kurtarma Ekipleri Akreditasyon Yönetmeliği kapsamında Orta Düzey Arama Kurtarma Grubu Akreditasyon Belgesi’ni ülkemizde alan ilk kamu kuruluşudur.   Arama kurtarma grubumuzda 2 adet arama köpeği ve eğitmeni bulunmaktadır. Köpeklerimizden biri olan Lena, AFAD tarafından gerçekleştirilen Batıkta Hayatta Kalma Testinde hem Eğitim hem de Görev Yeterlilik Belgesi alan ve ülkemizde beyin sarsıntısı sonrası görev yapacak düzeyde olan 38 köpekten biridir.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve hepimizi derinden etkileyen depremde ilk olarak deprem bölgesine ulaşan 52 kişilik Arama Kurtarma Ekibimiz Hatay’da 12 gün görev yaptı ve 19 kişiye ulaşmayı başardı. canlı.

Arama Kurtarma çalışmalarımızın yanı sıra Malatya’da 2 adet Seyyar Aşevimiz ile Hatay’ın Samandağ ve Defne ilçelerinde, Malatya’da 2 adet Seyyar İkram Aracımız ve 2 adet seyyar Aşevimiz ile afetzedelere günde 10.000 öğün yemek dağıttık. mutfaklar.

‘Kadıköy Afet Gönüllüsü Projesi’ni de hayata geçirdik. Proje kapsamında bugüne kadar toplam 2 bin 300 kişi Kadıköy Afet Gönüllüsü olmak için başvurdu. Mayıs 2023’ün prestijiyle 40 saatlik Kadıköy Afet Gönüllüsü Eğitimini tamamlayan ve yakında sertifikalarını vereceğim 60 kişi ‘Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Ekibi Destek Gönüllüsü’ olmaya hak kazandı.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberyayladagi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu