Haber

İBB Başkan adayı Kurum Kağıthane’de konuştu. İfade

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cumhurbaşkanlığı İttifakı Cumhurbaşkan adayı Murat Kurum, “Türkiye Yüzyıl İstanbul Vizyonu” toplantısında açıkladığı projelerle ilgili, “Bu projeleri açıklayınca mevcut yönetim hemen alarma geçti. ‘Bu projeler kopyala-yapıştır projeleri. Biz de bu projelerden faydalanabilir miyiz? ‘Bakacağız, bu anlamda inceleyeceğiz’ diyorlar. “Kendilerine yarı zamanlı belediye olarak çalışan, boş zamanlarında belediyeyi ziyaret eden bir yönetimin bizi takdir etmesini asla beklemediğimizi söylüyoruz.” dedi.

Kurum, yerel seçim faaliyetleri kapsamında Kağıthane’de “3 Kademeli Kaymakamlık-Sandık Memurları-Okul Memurları” programında partililerle bir araya geldi.

Seçim kampanyasına başladıkları 3 hafta boyunca İstanbul’un her yerinde büyük bir heyecan ve coşkuyla buluştuklarını belirten Kurum, bu süreçte binlerce vatandaşla kucaklaştıklarını, onlarla sohbet ettiklerini, dertlerini dinlediklerini, evlerinde misafir olduklarını söyledi. ve masalar.

Perşembe günü gerçekleştirilen “Türkiye Yüzyıl İstanbul Vizyonu” programını hatırlatan kurum, “Projelerimizi, hayallerimizi, İstanbul tutkumuzu, milletimize olan sevgimizi 10 temel başlık altında paylaştık. Toplantıda hep ne dedik?” ‘İstanbulluların gündeminde olmayan hiçbir şey asla ve asla bizim gündemimizde değildir.’Olmayacak.’ “Aynı zamanda İstanbullunun hayali ne ise onu gerçekleştireceğiz ve İstanbullu kardeşlerimizle birlikte sözümüze sadık kalacağız. İstanbul’un önümüzdeki 100 yılını konuştuğumuz toplantıda, İstanbul halkının gerçek sıkıntılarına, gerçek sorunlarına, halkımızın gerçek taleplerine odaklanmaya çalıştık.” dedi.

Projelerinin açıklanmasının ardından yaşanan gelişmelere değinen Kurum, şunları söyledi:

“Biz bu projeleri açıkladığımızda mevcut yönetim hemen paniğe kapıldı. ‘Bu projeler kopyala-yapıştır projeleri. Bakalım bu projelerden faydalanabilecek miyiz, bu anlamda inceleyeceğiz’ diyorlar. Diyorlar ki, buradan Kağıthane’de yarı zamanlı belediye olarak çalışan, boş zamanlarında belediyeyi ziyaret eden bir yönetimin bizi takdir etmesini asla beklemediğimizi söylüyoruz, bizi takdir edecek olan millettir, Kağıthane’dir. Bayrampaşa bizi takdir edecektir. Tabii ki onlar da bu projelerden etkileniyorlar. 1 Nisan sabahı İstanbul’da yaşayacaklarsa tüm İstanbullular gibi onlar da bu hizmetlerden ve projelerden faydalanacaklar. Şimdi, Kopyala yapıştır kısmını anlayamadım. İstanbul’a 5 yılda 650 kilometre metro yapıldı ama görmedik mi? 5 yıl Kağıthane’ye gittik. Yıl içinde verilen sözler tutuldu mu? ama duymadık mı? İstanbul’un iki yakasına iki tünel yapıldı ama görmedik mi? İstanbul’da İstanbullu gençlerin ve kadınların sorunları çözüldü ama duymadık. ?İstanbul’a 122 kilometrelik tünel, otoyol, kavşak?”Projeler yapıldı ama İstanbul halkı bunu görmedi mi? İstanbullular her şeyi görüyor, Kağıthane her şeyi görüyor. 31 Mart’ta sabırlı olun, size sandıkta gerekli cevabı vereceklerdir.” Bunu görüyoruz. Emin olun bu coşkuyu İstanbul’un her yerinde hissediyoruz.”

“Kağıthane’ye örnek olacak değerli bir dönüşüm projesine imza attık”

Toplantıda açıkladıkları verilere dikkat çeken kurum, “Açıkladığımız grafikler, rakamlar, oranlar ve planlar aslında halkımıza neyi anlatıyordu biliyor musunuz? Hizmet odaklı AK Parti’nin hedefi İstanbul’un geleceğidir” dedi. belediye ve Cumhur İttifakı belediyeciliği.” dedi.

İstanbul’da trafik sorununun her vatandaşın ömründen 3,5 yıl aldığını belirten Kurum, bu sorunun çözümünün onlarca yeni metro hattı, tramvay, tünel, binlerce kavşak, binlerce yeni metro hattının inşasının projelerini hazırlayanlarda yattığını söyledi. Kağıthane-Bayrampaşa’da bisiklet yolları ve yüzlerce otopark var. Şehirler arası 12 kilometrelik metroyu planlayanların kendileri olduğunu söyledi.

Kurum, 2019 yılında Kağıthane’de çöken binanın yerine inşa edilen 750 konutu hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Kağıthane Belediyesi ile el ele verdik ve vatandaşlarımızla birlikte ‘Hızlı, yerinde ve isteyerek yapacağız. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz’ dedik. “İstanbul ve Kağıthane’ye örnek olacak 750 konutluk önemli bir dönüşüm projesini söyledik ve hayata geçirdik. Evlerinde korku içinde yaşayan annelerimize 100 bin konut sözü veren ama yüzde 5’ini bile elinde tutamayanlar bu durumu umursamıyor. Emin olun bu sadece bizim için, buradaki dostlarımız için.” AK Parti, tüm grubuyla 650 bin yeni konut kurmaya hazır olanlara, Kağıthane Yahya Kemal’de yüzlerce yeni konut yapanlara sahip çıkıyor, AK Parti önemsiyor. Olası bir felaket durumunda İstanbul’un yaşayacağı kaosa karşı çözümler hakkında konuştuk.Bu milletin evleri, dükkânları sular altında kaldığında İstanbul emin olun İstanbul’da olmayanların aklının ucundan bile geçmeyecek.Bu analizler İstanbul’a aittir. İstanbul’un her yerindeki afet yönetim merkezleri, yüzlerce yeni çok amaçlı toplantı alanı, lojistik destek merkezleri, yeni acil hastaneleri ile afetlere hazır bir İstanbul için yola çıkanlar. Yani çözüm bizimle, çözüm Cumhur İttifakıdır”

“Çalınmamış kapı, kırılmamış gönül, girilmemiş ev, gidilmemiş yol bırakmayacağız”

Uygulanamayan vaatleri hatırlatan Murat Kurum, “Geçici, plansız ve adaletsiz sosyal politikalar nedeniyle hak ettiği desteği alamayan gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yanında olacağız. Kalıcı, planlı ve adil sosyal belediyeciliği getirmek istiyoruz. Tekrar İstanbul’a.” söz konusu.

Sorun yaşadıklarını kaydeden Kurum, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim kaygımız, gençliğinde madde bağımlılığı hastalığına yakalanan aslan yavrularımız, o güzel kızlarımızın kaygısıdır. Bizim kaygımız, bu şehirdeki tüm engelleri kaldıracağımıza söz verdiğimiz engelli kardeşlerimizin kaygısıdır. Bu aziz şehir Fatih’in emaneti olduğu gibi, bu şehirde yaşayan her insan da Fatih’in emanetidir.Biz bu anlayışla çalışacağız, Fatih’in emanetine sahip çıkacağız.Bizim bundan başka amacımız yok. bu milletin, bu güzel milletin nimetleri ve yüzlerindeki gülümseme. Bu yüzden annelerimiz, çalışanlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, İstanbul’un bereketini alacak projelerimiz ile gece gündüz birlikte çalışacağız. İstanbul’da yaşayan herkesi mutlu edecek adımlarımız, Kağıthane’miz, Bayrampaşa’mız, Güngören’imiz, Fatih’imiz, Avcılar’ımız ve Silivri’miz. “Dokunulmamış gönül, girilmemiş ev, dokunulmamış yol bırakmayacağız. Sadece İstanbul diyeceğiz, sadece İstanbul için çalışacağız.”

Partililere seslenen Kurum, “Sizler 90’lı yılların başından bu yana çocuklarını İstanbul için feda eden insanlarsınız. Eğer bugün gerçek belediyecilik iddiasıyla sokağa çıkıp bu projelerimizi anlatabilirsek, emin olun ki o da doğrudur. Sizlerin emekleri sayesinde, eğer bugün yürütücü belediyecilik iddiasını ortaya koyabiliyorsak, bu sizin sarsılmaz duruşunuzdur.” “Bugün AK belediyeciliği, gerçek belediyeciliği konuşabiliyorsak bu sizin verdiğiniz ter sayesindedir. 2002 yılında sabahın üçünde şehrin en karanlık köşelerine astığınız o bayrak sayesindedir. O gün o bayrağı kaldırsaydı, Türkiye bugün kaldıramazdı.” dedi.

31 Mart akşamına işaret eden Kurum, “İstanbul’un her yerini tatil beldesine çevirecek kardeşlerimle el ele, gönül gönüle, omuz omuza çalışacağız, koşacağız. Hepimiz yollarda olacağız. Çünkü tarih bizi bekliyor, dostlarımız bizi bekliyor, kardeşlerimiz, annelerimiz bizi bekliyor.” “Aybüke Öğretmenin annesi bizi bekliyor. Gidilecek yol, çalınacak kapı bizi bekliyor. İstanbul’un 39 ilçesi, 964 mahallesi, İstanbul sokakları bizi bekliyor.” dedi.

Konuşmaların ardından kurum, sahneye çıkan katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Büşra Paker, Kağıthane Belediye Başkanı ve adayı Mevlüt Öztekin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Sosyal medya belediyeciliği yapmayacağız”

Buradaki konuşmalarının ardından Kağıthane Meydanı’ndaki mağazaları gezen kurum, esnafla buluşarak vatandaşlarla selamlaştı.

Ziyarette, Kağıthane’de bıçakla yaralanan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslıhan Zengin ve ailesiyle görüşen Kurum, acil şifalar dileyerek, sokakların güvenliğinin öncelikli olduğunu söyledi.

Kurum, bu konuda çeşitli kurumlarla iş birliği yapacaklarını belirterek, “Burada gece saat 12’de, sabah saat 2’de evinize güvenli ve huzur içinde döneceksiniz. Sokaklarımızı huzurlu hale getireceğiz, çalışacağız” dedi. Tüm birimlerle uyum içindeyiz.” söz konusu.

Kurum, sokaktaki engelli bir sokak satıcısından mendil satın alarak, gezdiği mağazalarda vatandaşlara ve gazetecilere ikramlarda bulundu.

Uğradığı öfke sırasında gazetecilerin “Türkiye Yüzyıl İstanbul Vizyonu”na ilişkin yaptığı yorumların değerlendirilmesi sorulan Kurum, “Vatandaşlarımızın beklentileri, sıkıntıları ne olursa olsun odaklandık. İnşallah çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz.” Bu motivasyonun sözünü verdik ve acil 100 günlük ve 1 yıllık eylem planlarıyla birlikte bu eylemi gerçekleştirdik.” “Bu gelişmeyi hızlı bir şekilde görecekler. Çünkü biz tam zamanlı belediyecilik yapacağız, yarı zamanlı yapmayacağız. Gerçek belediyecilik yapacağız, sosyal medya belediyeciliği yapmayacağız ve işimiz sadece belediyecilik olacak. İstanbul.” dedi.

Gazetecilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini hatırlatan kurum, “Biz polemik yapmayacağız, bu anlamda İstanbul’a odaklanacağız, İstanbul’un sorunlarına odaklanacağız. Milletimiz farklılığını gösterecek” dedi. Doğruyu yanlıştan ayıracağız ve gerekli cevabı 31 Mart’ta vereceğiz.” “Biz buna tüm kalbimizle inanıyoruz ve bunu zaten görüyoruz.” dedi.

Projelerle ilgili güzel geri dönüşler aldıklarını belirten Kurum, “Milletimizi heyecanlandırdığını gördük. Artık işe koyulma zamanı. 31 Mart akşamı kazanacağız, 1 Nisan’da da toparlanacağız. Elimizi kolumuzla İstanbul’un ihtiyaçlarına ve İstanbulluların sorunlarına odaklanıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler