Ekonomi

GE Vernova hisseleri, Q3 kazançlarının beklentilerin altında kalmasıyla gelir artışını gölgede bırakarak düşüş gösterdi

CAMBRIDGE, Mass. – GE Vernova Inc. (NYSE:GEV) Çarşamba günü açıkladığı üçüncü çeyrek sonuçlarında karışık bir tablo ortaya koydu. Gelir beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, kazançlar tahminlerin altında kaldı ve bu durum erken işlemlerde hisselerin %5,5 düşmesine neden oldu.

Enerji teknolojisi şirketi, çeyrek için hisse başına -0,35₺ zarar açıkladı. Bu rakam, analistlerin 0,24₺ kazanç beklentisinin oldukça altında kaldı. Gelir ise 8,91 milyar ₺ olarak gerçekleşti ve analistlerin 8,78 milyar ₺ tahminini aşarak yıllık bazda %8’lik bir artış gösterdi.

GE Vernova CEO’su Scott Strazik, şirketin “sağlam üçüncü çeyreğine” dikkat çekerek, çift haneli sipariş büyümesi ve devam eden gelir artışını vurguladı. Strazik, “Yalın üretim prensiplerini kullanarak güvenlik, kalite, teslimat ve maliyet alanlarında operasyonel iyileştirmeler sağlamaya devam ettik,” dedi.

Şirket, toplam siparişlerin 9,4 milyar ₺’ye ulaştığını ve organik olarak %17 arttığını bildirdi. Bu artış, tüm segmentlerde hizmet siparişlerinin organik olarak %28 artmasından kaynaklandı. Gelir büyümesine Güç ve Elektrifikasyon segmentleri öncülük ederken, Rüzgar segmenti zorluklarla karşılaştı.

Kazançların beklentilerin altında kalmasına rağmen, GE Vernova 2024 yılı için tam yıl rehberliğini teyit etti ve gelirin 34-35 milyar ₺ aralığının üst sınırına doğru yöneleceğini öngördü. Şirket ayrıca serbest nakit akışının 1,3-1,7 milyar ₺ tahmin aralığının üst sınırına yaklaşacağını bekliyor.

CFO Ken Parks, şirketin güçlü nakit pozisyonunu vurgulayarak, “Zaten sağlam olan nakit bakiyemizi, önemli ölçüde pozitif serbest nakit akışı ve Hindistan’daki bir işletmedeki hissenin değer yaratan satışından elde edilen gelirlerle 7,4 milyar ₺’ye yükselttik,” dedi.

Güç ve Elektrifikasyon segmentleri iyileşme gösterirken, Rüzgar segmenti açık deniz rüzgar sözleşmeleriyle ilgili sorunlar nedeniyle artan zararlar bildirdi. Bununla birlikte şirket, Karasal Rüzgar’ın yıllar içindeki en karlı çeyreğini gerçekleştirdiğini belirtti.

GE Vernova, stratejik sermaye tahsisi ve çok yıllı finansal görünümü hakkında Aralık ayında düzenlenecek bir yatırımcı etkinliğinde güncelleme vermeyi planlıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu